هتل با صیغه نامه، آیا امکان رزرو اتاق با ازدواج موقت وجود دارد؟
این سوال بسیاری از مشتریان ماست که در صورتی که با همسر یا نامزد خود ازدواج موقت کرده باشند یا به اصطلاح صیغه باشند، آیا می توانند در هتلهای ایران اقامت داشته باشند؟ آیا حتما عقد نامه برای رزرو اتاق لازم است؟ آیا باید نام همسر در شناسنامه ثبت شده باشد؟ و بسیاری از سوال های اینچنینی که نشان از نامشخص بودن این وضعیت برای متقاضیان دارد. در اینجا این سوال را بطور کامل پاسخ می دهیم و قوانین و راه کارهای مربوطه را توضیح خواهیم داد…
صیغه در ایران یک امر قانونی است
ازدواج موقت یا صیغه! یک امر قانونی در ایران که بسیار هم رواج دارد… در اینجا نمی خواهیم در خصوص درست یا غلط بودن و مزایا یا معایب صیغه بحث کنیم و این موارد را به شما می سپاریم، اما می خواهیم بدانیم اگر کسی صیغه کرده باشد می تواند بدون مشکل در هتلهای ایران اقامت کنند یا حتما نیاز به ارائه عقدنامه دارد یا حداقل نام همسر باید در شناسنامه باشد؟ پاسخ این سوال کمی پیچیده است …
صیغه قانونی است و چهارچوب آن در قانون تعریف شده اما هنوز هم بسیاری از هتلهای ایران قوانین دست و پاگیری برای پذیرش صیغه نامه دارند و در مواردی هم هستند هتلهایی که به هیچ عنوان پذیرش با صیغه نامه ندارند و قبول نمی کنند! بهترین کار این است قبل از اینکه هتلی را رزرو کنید، با آن هتل تماس گرفته و قوانین مخصوص آن هتل درباره صیغه نامه و ازدواج موقت را جویا شوید.
تحت چه شرایطی هتل قبول می کند؟
در بسیاری از موارد به اینصورت است که صیغه نامه فقط با مهر برجسته محضری پذیرفته می شود. از آنجایی که انواع مختلف صیغه نامه در کشور ما ارائه می شود و گاها عاقد فقط یک برگ کاغذ به زوجین ارائه می کند، کامل ترین و قانونی ترین نوع صیغه هم وجود دارد که همان عقد ازدواج موقت محضری با مهر برجسته محضر است و این همان چیزی است که قریب به اتفاق هتلها آن را قبول می کنند. البته این ازدواج در شناسنامه ثبت نمی شود و فقط دفترچه ای ارائه می شود که مهر برجسته محضر در آن وجود دارد و نشانگر قانونی بودن عقد است. در بعضی موارد که مهر برجسته نباشد هم امکان پذیرش وجود دارد اما هتل قبل از پذیرش از زوجین می خواهد به نزدیکترین اداره اماکن نیروی انتظامی مراجعه کرده و نامه جهت پذیرش دریافت کنند که البته کار بسیار ساده ای بوده و زیاد وقتگیر نیست.
بعضی هتلها قبول نمی کنند!
در بعضی از هتلها به هیچ عنوان صیغه نامه قبول نمی کنند و به کل خیال خود را از دردسرهایی که ممکن است در این موارد پیش بیاید راحت کرده اند! حتی پیش آمده که مهمان بدون اطلاع از قبل رزرو خود را انجام داده و پول پرداخت کرده بود اما در زمان پذیرش، هتل از ارائه اتاق خودداری کرده و حتی امکان کنسل کردن رزرو هم در اختیار میهمان قرار نداده اند و عملا پول پرداخت شده سوخت شده است …
قانون پذیرش مسافر در هتل با صیقه نامه، شهر به شهر نیز متفاوت است! در بعضی از استانها تعصب خاصی روی این موضوع وجود دارد و بالطبع هتلها هم معمولا به هیچ عنوان پذیرش با صیقه نامه ندارند و در بعضی شهرهای دیگر شرایط بسیار ساده تری حاکم است. بنابراین بهترین کار این است قبل از اقدام به رزرو هتل، با شماره هتل مورد نظر تماس گرفته و نحوه پذیرش را جویا شویم.
سخن پایانی
با توجه به مواردی که عنوان کردیم، کسانی که ازدواج موقت می کنند می توانند در هر شهری هتلی را بیابند که به آنها اتاق بدهد اما این مورد نیازمند کمی تحقیق و توجه است و بهتر است قبل از اقدام به رزرو، هتلهای مورد نظر خود را بررسی کنند و از قانونی که هر هتل بصورت اختصاصی برای برخورد با این موارد در نظر گرفته است مطلع شوند و بعد با خیال راحت اتاق خود را رزرو کنند و با زوجه محترمه به هتل مراجعه کنند…